Спецы по роггену (особенно
gogolzmej ), хеельп!
На след. неделе собираюсь ржаное варить, накропал из того, чем богат рецепт (на 32л):
Estimated OG: 11.8 Plato
Estimated Color: 37.8 EBC
Estimated IBU: 10.4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80.00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
Amt Name Type # %/IBU
4.00 kg "Суффле" из Фактории (6.5 EBC) Grain 1 64.0 %
0.90 kg Пшеничный "недосолод" Grain 2 14.4 %
0.55 kg Самодельный карамельный Grain 3 8.8 %
0.35 kg Красный ржаной (492.5 EBC
?) Grain 4 5.6 %
0.25 kg Пшеничный слегка жаренный Grain 5 4.0 %
0.16 kg Самодельный карамельный потемнее Grain 6 2.6 %
0.04 kg Carafa Special III (настоящая) Grain 7 0.6 %
40.0 g Чувашские шишки [3.50 %]Boil 60.0m Hop 8 10.4 IBUs
1.0 pkg Safbrew Wheat (WB-06) Yeast 9 -
Mash Schedule: Decoction Mash, Triple
Total Grain Weight: 6.25 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Acid Rest Add 27.0 l of water at 36.4 C 35.0 C 45 min
Protein Rest Decoct 11.1 l of mash and boil it 57.0 C 45 min
Maltose Decoct 5.4 l of mash and boil it 64.0 C 15 min
Saccharification Add 0.0 l of water and heat to 69.0 C o 69.0 C 60 min
Mash Out Decoct 12.0 l of mash and boil it 80.0 C 10 min
Покритикуйте засыпь, пожалуйста.